Lifewide Learning

OpiT! - Vi lär oss teknologi! erbjuder studier i teknologifostran

Opit! - Vi lär oss teknologi! är en tvärsektoriell och mångvetenskaplig utbildningshelhet för kontinuerligt lärande gemensam för Aalto-universitetet och Helsingfors universitet. Ansökan till höstens kurser via öppna universitetet har öppnat.
Nuoret henkilöt tutkivat pöydällä olevia esineitä ja yksi lennättää pienoishelikopterilelua.

Utbildningshelheten riktar sig till alla som är intresserade av att lära sig samt utbilda tekniskt kunnande, till lärarstuderande som kompletterande utbildning och som alternativ till valbara studier för intresserade studerande.

Helheten består av tre kurser med hjälp av vilka vi lär oss grunderna i teknologifostran samt bekantar oss med dess innovativa förverkligande på alla utbildningsstadier. Som lärare fungerar professorerna för teknologifostran Maria Clavert från Aalto-universitetet samt Kaiju Kangas från Helsingfors universitet. För deltagare via öppna universitetet är priset 75 euro per kurs. Vi rekommenderar att kurserna genomförs i nedanstående ordningsföljd. Man kan utföra hela helheten eller välja enskilda kurser enligt intresse.

Studier i teknologifostran 2022-23

Anmälningen till höstens kurser har öppnat. Mer information om kurserna och anmälan hittas på OpiT!-programmets webbplats.

Bekanta dig med teknologifostran på vår nätkurs 

Är teknologifostran ett nytt ämne för dig? OpiT!-programmet erbjuder en nätkurs som är gratis och öppen för alla intresserade. På kursen fördjupar vi oss i grunderna för mångvetenskaplig teknologifostran samt bekantar oss med dess innovativa förverkligande på olika utbildningsstadier. Dessutom bekantar vi oss med kreativ problemlösning och utvecklandet av tekniskt kunnande.

Nätkursen är öppen för alla men riktar sig speciellt till förskole-, grundskole- och gymnasielärare samt teknologi- och lärarstuderande. Kursen kan genomföras på svenska eller finska.

Bekanta dig med nätkursen på OpenLearning-plattformen.

  • Published:
  • Updated:
Share
URL copied!