CEFA – Certified European Financial Analyst

Certified European Financial Analyst (CEFA) -koulutus on arvostettu Euroopassa tunnustettu tutkinto sijoitus- ja rahoitusalan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää, täydentää tai ylläpitää analyysiosaamistaan. Koulutus rakentuu neljästä haastavasta moduulista, joiden aikana katetaan kymmenen alan keskeistä aihepiiriä. Kaikkien vaadittavien tenttisuoritusten ja vaaditun työkokemuksen jälkeen osallistujat saavat oikeuden käyttää CEFA-nimikettä.

Tentti

13.5 E/MBA-opintopisteet (ECTS)

Ohjelma on suunnattu arvopaperien ja yritysten analysoinnin, salkunhoidon, arvopaperikaupan, varainhoidon, yritysrahoituksen, riskienhallinnan, taloushallinnon, rahoitusalan järjestelmäkehityksen tai sijoittajaviestinnän tehtävissä työskenteleville.

The Certified European Financial Analyst (CEFA) on korkeatasoinen 27:ssa Euroopan maassa tunnustettu tutkinto sijoitus- ja rahoitusalan ammattilaisille. CEFA-sertifikaatti on arvostettu todistus sijoitusanalyysiosaamisesta, joka tutkinnon suorittaneelta henkilöltä löytyy. CEFA-tutkinto takaa yhtenäisen ja korkeatasoisen koulutuksen sijoitus- ja rahoitusalan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää tai ylläpitää rahoitusalan osaamistaan.

Koulutuksen aikana käydään läpi kymmenen alan keskeistä aihepiiriä: Financial Accounting and Financial Statement Analysis, Equity Valuation and Analysis, Corporate Finance, Fixed Income Valuation and Analysis, Economics, Derivate Valuation and Analysis, Portfolio Management, European and National Regulations and Ethics.

Tutkinnon laatua valvoo Euroopan Analyytikkoyhdistysten yhdistys EFFAS (European Federation of Financial Analysts Societies) ja koulutusta järjestää Suomessa Suomen Sijoitusanalyytikot ry yhteistyökumppaninaan Aalto University Executive Education Oy. CEFA-koulutusta on Suomessa järjestetty yli 20 vuoden ajan ja tutkinnon on suorittanut yli 400 sijoitusalan ammattilaista. Euroopassa CEFA-nimikettä kantaa yli 16 000 alan asiantuntijaa.

Tutkinto rakentuu neljästä moduulista. Moduulit 1-3 sisältävät ennakkomateriaaleja, kolme koulutuspäivää sekä itsenäistä opiskelua.Viimeinen, neljäs moduuli toteutetaan kokonaan itseopiskeluna. Jokainen moduuli huipentuu CEFA-tenttiin, joiden hyväksytty suoritus, johtaa sertifiointiin.

CEFA-tutkinnon avulla syvennät ja uudistat ammatillista osaamistasi. Koulutuksesta saat kattavan kuvan rahoitusalan riippuvuksista sekä valmiudet tehdä vaativaa analyysityötä. Tutustut myös rahoitusalan uusiin teoriaa ja käytäntöä yhdistäviin työkaluihin, joiden avulla vahvistat työsi laadun. Koulutuspäivien aikana verkostoidut, sparraat ja vaihdat kokemuksia kokeneiden finanssialan asiantuntijoiden sekä muiden koulutuksen osallistujien kanssa. Tutkinnon päätteeksi ja hyväksyttyjen tenttisuoritusten jälkeen ansaitset oikeuden käyttää arvostettua CEFA-nimikettä.

Koulutus on mahdollista suorittaa vuodessa ja se sisältää yhteensä yhdeksän lähiopetuspäivää, neljä tenttiä sekä itseopiskelua arviolta noin 230 tuntia. CEFA-ohjelman suorittamisesta saat myös 13,5 ECTS-opintopistettä, jotka voit hyödyntää Aalto Executive MBA- ja Aalto MBA -ohjelmissa.

Ohjelma suoritetaan kokonaisuudessaan englanniksi.

Lähiopetus tapahtuu Aalto EE:n tiloissa Helsingissä.

Kirjanpito, etäopetus

Taloustieteen perusteet

Laskentatoimen perusteet, etäopetus

Rahoitus, laskentatoimi ja taloustiede