Työelämän viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Marraskuu 2021 – joulukuu 2021

Illalla

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

6 Aalto-yliopiston opintopisteet (ECTS)

Osaamistavoitteet
Kurssin suoritettuaan opiskelija - ymmärtää viestinnän ja vuorovaikutuksen merkityksen asiantuntijatyössä - tietää, miten voi viestiä tietoisesti positiivisen vuorovaikutuksen edistämiseksi - hallitsee vaikuttavan ja vakuuttavan esittämisen perusteet - osaa toimia rakentavasti erilaisissa neuvottelutilanteissa

Sisältö
Kurssilla perehdytään liike-elämän ammattilaisten keskeisiin taitoihin: viestintään, vuorovaikutukseen ja neuvotteluun sekä kasvokkain että digitaalisessa ympäristössä. Erityisesti keskitytään rakentavan ja kaksisuuntaisen vuorovaikutuksen lähtökohtiin työelämässä. Lisäksi opitaan tapoja viestiä onnistuneesti eri tilanteissa sekä johtajana, asiantuntijana että tiimin jäsenenä. Kurssilla opitaan tunnistamaan erilaisia viestintätapoja ja niiden vaikutuksia yhteistyöhön. Lisäksi harjoitellaan omien ideoiden vaikuttavaa ja vakuuttavaa esittämistä. Yksilö- ja ryhmäharjoitusten avulla kehitetään kykyä toimia rakentavasti työelämässä. Harjoitusten kautta kasvatetaan myös kykyä reagoida erilaisiin tilanteisiin joustavasti ja positiivisesti. Lisäksi harjoitukset kehittävät osallistujien konkreettisia tiimityötaitoja kuten kuuntelua, arvostusta ja toisten ideoiden laajentamista yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vaikuttaminen ja argumentointi L

Esiintymistaito D