Sote-strategiasimulaatio

Kahden päivän Sote-strategiasimulaatiossa vuorottelevat luennot ja pelillisyys. Pääset kokeilemaan eri ongelmanratkaisuja perustaen ne tiedolle. Koet päätösten kerrannaisvaikutukset ja näet tehtyjen päätösten vaikutuksen pelin kuvitteelliselle organisaatiolle. Ohjelman avulla vahvistat ennakointivalmiuksiasi ja varmistat organisaation onnistumista muuttuvalla sote-alalla.
Image for course subject

Ajankohta:

Opetusajankohdat:

Päivällä

Paikka:

Online

Aihealue:

Sosiaali- ja terveydenhuolto

Opintojen muoto:

Online

Palveluntarjoaja:

Aalto EE

Taso:

Edistynyt

Hinta:

2 850,00 € (+alv)

Kohderyhmä ja esitietovaatimukset

Ohjelma on tarkoitettu sote-toimialalla ja hyvinvointialueilla toimiville johtajille ja päättäville henkilöille.

Kurssin kuvaus

Sosiaali- ja terveydenhuoltosektorin lainsäädännön muutokset tuovat hyvinvointialueiden ja sote-alan organisaatioiden päättäjät ja johtajat uusien valintojen eteen. Tehtävät valinnat nostavat esiin uudenlaisen hyvinvointipalveluita tuottavien organisaatioiden tilanteen lisäksi mahdollisuuksia. Nämä mahdollisuudet avautuvat strategisten päätösten myötä. Päätösten tekeminen edellyttää kykyä ymmärtää muuttuva kokonaisuus ja myös siinä toimivien muiden organisaatioiden asetelma. Strategisessa päätöksenteossa on tärkeää voida luottaa omiin kykyihin tehdä pitkäkestoisia päätöksiä ja tukea organisaatioiden asettumista onnistuneesti uuteen sote-palvelukenttään.

Sote-strategiasimulaatiossa hyödynnetään Aalto EE:n pitkäaikaista kokemusta strategiapeleistä. Strategiapelissä osallistujat pääsevät ratkaisemaan itse toimintaympäristön haasteita ja huomaavat niiden kerrannaisvaikutukset toimiessaan ryhmässä.

Simulaatiossa käsitellään Sote-toimintakentän muutosta ja ratkotaan ongelmia toimintakentän arjen kysymysten kautta keynote-luentojen ja pelillisen osuuden vuorotellessa.

Ohjelma koostuu kahdesta verkko-opiskelupäivästä. Osallistujat osallistuvat luennoille ja niiden välissä ratkovat muiden ohjelman osallistujien kanssa heille annettuja, ennakkoon käsikirjoitettuja tehtäviä. Tehtävät puretaan yhdessä, jolloin muodostuu kokonaiskuva sote-strategiasta elävänä ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Merkitystä on paitsi omilla, myös muiden toimijoiden päätöksillä.

Sote-strategiasimulaation aikana syvennyt keskeisimpiin sote-toimialan ilmiöihin omakohtaisesti arjen haasteita ratkaisten. Sote-toimialan keskeisiä kysymyksiä tällä hetkellä ovat mm. väestön muutokseen liittyvät kysymykset, muuttuva regulaatioympäristö, talouden ja roolien muutos.

Ohjelman avulla rakennat yhteistyötä ja pääset näkemään päätöksenteon kerrannaisvaikutukset hauskalla tavalla itseäsi haastaen. Kahden päivän aikana rakennat verkostoja ja pohdit yhdessä muiden osallistujien kanssa ratkaisuja sote-toimintakentällä puhututtaviin ongelmiin. Yksi suurimmista anneista on kokea myös muiden tekemien ratkaisujen vaikutukset ja oivaltaa uudet mahdollisuudet muuttuvassa ja monimutkaisessa kokonaisuudessa.

Ohjelma koostuu kahdesta verkko-opiskelupäivästä ja ennakkovalmistautumispaketista. Opiskeluaikaa on hyvä varata yhteensä noin 2,5 päivää.

  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä