Rakennetun ympäristön mittaus, simulointi ja mallinnus

Huhtikuu 2022 - Toukokuu 2022

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

5 Aalto-yliopiston opintopisteet (ECTS)

Osaamistavoitteet

Ymmärtää mittauksen, simuloinnin ja mallinnuksen menetelmät ja käyttötarkoitukset kiinteistö- ja yhdyskuntatekniikassa. Tunnistaa, kuinka ilmasto- ja luonnonilmiöitä ja niiden rakennettuun ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia mallinnetaan ja simuloidaan. Tunnistaa kaukokartoituksen mahdollisuudet maankäytön seuraamisessa. Ymmärtää maankäyttö-, maasto-, yhdyskuntarakenne- ja kiinteistömallien muodostamisen periaatteet ja niiden käyttömahdollisuudet. Ymmärtää liikennetekniset laskenta- ja seurantamenetelmät sekä mittaukset. Tunnistaa liikenteen ennuste- ja simulointimallit sekä liikenne-maankäyttömallit. Ymmärtää periaatteet liikenteen vaikutusten mallintamisesta. Tunnistaa rakennetun ympäristön visualisointivaihtoehtoja (kuvatuotteet, 3D mallit, aikasarjat jne.). Ymmärtää eri koordinaatistojärjestelmiä ja niiden käyttöä.

Asiasisältö

Mittauksen, simuloinnin ja mallinnuksen, menetelmät ja käyttötarkoitukset kiinteistö- ja yhdyskuntatekniikassa. Koordinaatistojärjestelmät. 3D-mittaukset ja aineistojen sovellusmahdollisuudet. Kaukokartoitus maankäytön seuraamisessa. Maankäyttö-, maasto-, yhdyskuntarakenne- ja kiinteistömallien muodostaminen ja käyttö. Liikennetekniset laskenta- ja seurantamenetelmät ja mittaukset. Liikenteen ennuste- ja simulointimallit. Liikenne-maankäyttömallit. Liikenteen vaikutusten mallintaminen. Ilmasto- ja luonnonilmiöiden ja niiden rakennettuun ympäristöön kohdistuvien vaikutusten mallinnus ja simulointi. Visualisointi.

Institutions in Real Estate Economics L

Facility and Property Management L