Liiketoimintajohto – data, analytiikka ja tekoäly

Tämä tiivis viisipäiväinen koulutus tarjoaa johtajille kokonaisvaltaisen näkemyksen teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin ja tiedolla johtamiseen. Ohjelman jälkeen osaat yhdistää tekoälyn ja data-analytiikan osaksi yrityksesi strategiaa ja organisaation kilpailukykyä.

Ohjelma sopii johtajille, jotka haluavat ymmärtää datan ja teknologioiden luomia mahdollisuuksia liiketoimminnan strategisessa kehittämisessä.

Data, uudet teknologiat ja niiden mahdollisuudet nousevat yhä vahvemmin esille puhuttaessa yrityksien kilpailukyvyn ja -edun kasvattamisesta. Muutoksen keskellä myös johtajien tulee ymmärtää kattavasti datan, analytiikan ja tekoälyn potentiaaleja, mahdollistaakseen niiden integroimisen strategiseen kehitykseen. Vaikka johtajan ei tarvitse olla syväosaaja teknologian kanssa, on perustaidot hallittava pysyäkseen mukana kilpailussa ja ymmärtääkseen miten ne näkyvät oman toimialan muutoksessa. Ymmärrys mahdollistaa myös paremman tuen organisaation kehitysprojekteille, joissa teemat ovat keskiössä.

Liiketoimintajohto – data, analytiikka ja tekoäly -ohjelma auttaa sinua johtajana kasvattamaan ymmärrystäsi datan ja teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksista sekä tuomaan aiheet osaksi organisaation strategiaa. Ohjelma antaa sinulle kattavan perusymmärryksen data- ja tekoälyprojektien mahdollisuuksista ja reunaehdoista ja auttaa ymmärtämään paremmin yrityksesi dataan ja teknologiaan liittyvän kyvykkyyden tämänhetkisen tason.

Koulutuksen jälkeen ymmärrät miksi dataan ja teknologioihin tulisi panostaa kilpailukyvyn näkökulmasta. Ohjelma kasvattaa kyvykkyyttäsi ymmärtää datan käytön mahdollisuuksia ja lisää osaamistasi tukea yrityksesi tietoon pohjautuvaa päätöksentekoa ja innovointia. Opit myös, että datalähtöinen ajattelu vaatii johdon tukea ja on koko organisaation asia.

Ohjelman keskeisiä aiheita ovat ovat tiedolla johtaminen, tekoäly, data, big data, data-analytiikka, optimointi, automaatio, tietopohjaiset strategiat, digitalisaatio ja tiedon visualisointi.

Ohjelma koostuu viidestä lähiopetuspäivästä sekä Essentials of Data and Analytics ja Introduction to Digital Transformation Technologies -verkkokursseista. Opetuksessa yhdistyvät ajankohtainen teoriatieto, yritysesimerkit sekä teemoja käsittelevät ryhmätyöt.

Ohjelman kokonaistyömäärä on noin 52 tuntia, joista 40 tuntia koostuu opetuspäivistä ja loppuaika itsenäisesti suoritettavista verkkokursseista ja tehtävistä.

Ohjelman toinen koulutusjakso järjestetään englanniksi ja toinen koulutusjakso suomeksi.

Lähiopetus tapahtuu Aalto EE:n tiloissa Helsingissä.

FITech 101: Jatkuvan oppimisen taidot

Business Models with Intelligent Platforms