Kiertotalouden strategiat ja johtaminen

Kurssilla perehdytään kiertotalouteen uudenlaisen, nykyistä kestävämmän liiketoiminnan mahdollistajana sekä pohditaan kysymyksiä, jotka liittyvät organisaatioiden erilaisiin rooleihin kiertotaloudessa.
Image for course subject

Ajankohta:

Maaliskuu 2022 – Huhtikuu 2022

Opetusajankohdat:

Päivällä

Paikka:

Espoo

Aihealue:

Vastuullisuus

Opintojen muoto:

Lähiopetus

Palveluntarjoaja:

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Taso:

Keskitaso

Opintopisteet:

6 Aalto-yliopiston opintopisteet (ECTS)

Hinta:

90,00 €

Kurssin kuvaus

Sisältö
Kurssilla perehdytään kiertotalouteen uudenlaisen, nykyistä kestävämmän liiketoiminnan mahdollistajana sekä pohditaan kysymyksiä, jotka liittyvät organisaatioiden erilaisiin rooleihin kiertotaloudessa. Erityistä huomiota kiinnitämme kiertotalouden liiketoimintamallien tunnistamiseen, arvioimiseen ja kehittämiseen sekä systeemisen muutoksen lainalaisuuksiin. Kiertotalouden edistäminen edellyttää organisaatioilta kykyä tiedon tehokkaaseen jakamiseen ja hyödyntämiseen ja tämän vuoksi kurssilla tarkastellaan yritysten ja muiden toimijoiden välisen vuorovaikutuksen parantamismahdollisuuksia erilaisissa konteksteissa. Kurssilla vierailevat luennoitsijat esittelevät kiertotalouteen liittyviä käytäntöjä, haasteita ja mahdollisuuksia, joita erilaiset organisaatiot kohtaavat.

Osaamistavoitteet
Luonnonvarojen lineaariseen hyödyntämiseen perustuvat talousjärjestelmät eivät tue kestävää kehitystä. Tämän vuoksi meidän on lähitulevaisuudessa kyettävä muuttamaan talousjärjestelmiämme siten, että ne alkavat tukea materiaalien sekä muiden resurssien tehokasta uudelleenkäyttöä. Kiertotaloudeksi kutsutaan sellaista talousjärjestelmää, jossa taloudellista arvoa luodaan resurssien uudelleenkäytöstä ja kierrätyksen lisäämisestä. Yhteiskunnallinen kehitys kohti kiertotaloutta on strategisesti erittäin merkittävä asia yrityksille ja monille muille organisaatioille. Kiertotalouden strategiat ja johtaminen -kurssi tarjoaa valmiuksia ymmärtää kiertotaloustransitiota eri yhteiskunnallisissa ja liiketoiminnallisissa konteksteissa. Kurssin aikana opiskelijat oppivat konkreettisia tapoja, joiden avulla organisaatiot voivat kehittää toimintaansa kiertotalouden mukaiseen suuntaan ja siten hyötyä kiertotalouden tarjoamista mahdollisuuksista. Tällainen kiertotaloutta edistävä johtaminen edellyttää laaja-alaista lähestymistapaa ja kurssilla tarkastellaankin, miten systeemiajattelulla voidaan saavuttaa parempi ymmärrys kiertotalouden lainalaisuuksista niin eri organisaatioissa kuin laajemmassa yhteiskunnallisessa kontekstissakin.

  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vaativia kursseja

Image for course subject

Vastuullisuus ja liiketoiminta

Vastuullisuus

Paikka:
Helsinki
Online
Taso:
Edistynyt
Image for course subject

Sustainability in Business

Vastuullisuus

Paikka:
Online
Taso:
Edistynyt