Hankintojen johtaminen

Ajankohta:
Opetusajankohdat:
Paikka:
Aihealue:
Opintojen muoto:
Palveluntarjoaja:
Taso:
Hinta:
Hakuaika:
Kohderyhmä ja esitietovaatimukset
Kurssin kuvaus
Erittäin iso osa (jopa 60–80 %) yrityksen kustannuksista muodostuu ulkoisten palveluiden ja tavaroiden hankinnoista. Ulkoisia hankintoja voidaan ajatella resursseina, joita voidaan johtaa ja hallita. Tehokas ulkoisten resurssien johtaminen vaatii kuitenkin muutoksia sekä ajattelutavassa että organisaatiomallissa. Muutoksilla voidaan vaikuttaa merkittävästi mm. yritysten kannattavuuteen, raportointikäytäntöihin ja strategiaprosesseihin.
Hankintojen johtamisen -ohjelman sisältö on suunniteltu yhdessä Aalto-yliopiston asiantuntijoiden ja liike-elämän edustajien kanssa. Koulutuksen sisällölliset teemat on valittu niin, että ne tukevat parhaiten yrityksiä, joissa hankinnan roolia halutaan kehittää liiketoiminnan tavoitteita paremmin tukevaksi, ulkoisia ja sisäisiä resursseja hyödyntäen. Ohjelman voi suorittaa joko kokonaisuutena tai valita yhden tai useamman jaksoista.
Koulutuksessa käsitellään hankinnan roolia yrityksen menestyksen yhtenä ajurina ja kasvatetaan taitoja hankinnan toimintamallien kehittämiseksi. Käytännönläheiset tehtävät ja työkalut auttavat sinua hyödyntämään oppimaasi omassa organisaatiossasi jo ohjelman aikana. Koulutuksen jälkeen ymmärrät laajasti hankinnan roolin liiketoimintaa tukevana toimintona ja osaat valita toimenpiteet, joilla viet kehitystä eteenpäin organisaatiossasi. Saat koulutuksesta uusia näkemyksiä ja konsepteja sovellettavaksi omaan työhösi ja otat haltuun käytännön työkaluja tehostamaan ja helpottamaan päivittäistä työtäsi.
Koulutus koostuu verkkokursseista, opetuspäivistä, niiden välillä suoritettavista soveltavista tehtävistä sekä kirjallisuuden lukemisesta ja reflektoinnista. Opetuspäivien aikana hyödynnämme monipuolisesti eri oppimismenetelmiä: luentoja, keskusteluja, ryhmätehtäviä ja pelejä. Ennen opetusjaksoja tutustut teemavideoihin ja artikkeleihin, joiden avulla teoriapohja ja termistö tulevat tutuksi ennen yhteisiin opetusjaksoihin osallistumista.
Valittavana on kaksi eri opintopolkua –suppea (15 op) ja laaja (20 op). Suppeassa suoritetaan lähiopetuksen lisäksi verkkokurssit, kaksi välitehtävää, kaikutiimit ja kirjatehtävä. Laajassa suoritetaan edellä mainittujen lisäksi 2 välitehtävää (yhteensä 4) sekä opinnäytetyö.
Lähiopetus tapahtuu Aalto PRO:n tiloissa Helsingissä.