Filosofia ja systeemiajattelu

Tavoitteena on lisätä osallistujan kykyä omaehtoiseen laaja-alaiseen ja luovaan ajatteluun. Painopisteessä on erityisesti osallistujan oman elämänfilosofisen otteen ja erittelykyvyn vahvistuminen sekä kyky elää muutostilanteissa arvo-ohjautuvasti.
Image for course subject

Ajankohta:

Opetusajankohdat:

Illalla
Omassa tahdissa

Paikka:

Online

Aihealue:

Filosofia

Opintojen muoto:

Online

Palveluntarjoaja:

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Taso:

Alkeistaso

Opintopisteet:

3 Aalto-yliopiston opintopisteet (ECTS)

Hinta:

45,00 €

Hakuaika:

Kurssin kuvaus

Filosofia ja systeemiajattelu -kurssi järjestetään keväällä 2022 uudessa muodossa. Kokonaan etänä toteutettava kurssi alkaa keskiviikkona 19.1.2022 klo 15.15–18.00 emeritusprofessori Esa Saarisen live-Zoom-luennolla. Kurssi etenee viikoittain erikseen osoitettavalla tavalla perustuen aikaisempien tuotantokausien luentotallenteisiin. Viikoittaisiin kokonaisuuksiin sisältyy luentotaltiointien ohella pienimuotoisia innostavuusbonuksia edellyttäen osallistujalta noin kolmen tunnin keskittymispanostuksen. Näiden lisäksi kurssi sisältää referaattien laatimisen nimetyistä artikkeleista ja niiden antien pohdinnan, kolme kohtaamisenergistä räjähdysvoimaista dialogia pienryhmässä ja reflektioesseen, jossa hyödynnetään esiin tulleita teemoja, käsitteitä ja ajatussisältöjä soveltavasti ja pohdiskelevasti oman elämän näkökulmasta. Päätösluento on livenä Zoomissa keskiviikkona keskiviikkona 16.3.2022 klo 15.15–18.00.

Osallistujat voivat halutessaan muodostaa työskentelynsä tueksi pienryhmän, joka tapaa kurssin ajan viikoittain. Tapaamisissa ryhmäläiset voivat keskustella kurssin luentojen ja materiaalin herättämistä ajatuksista kurssin hengessä.

  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustason kursseja

Image for course subject

Akateemisen ajattelun alkeiskurssi

Filosofia

Paikka:
Online
Espoo
Taso:
Alkeistaso

Keskitason kursseja

Image for course subject

Tieteen filosofia

Filosofia

Paikka:
Espoo
Taso:
Keskitaso