Business Models with Intelligent Platforms

Valmennus on syväsukellus alustaliiketoimintaan. Opit, millä tavoin yrityksesi voi hyödyntää alustoja arvon luonnissa ja miten sovittaa ne yrityksesi yleiseen strategiaan ja digitalisaation vaiheeseen. Konkreettiset esimerkit auttavat sinua soveltamaan toimintatapoja käytännössä oman yrityksen tilanteeseen. Tutustut alustan johtamisen periaatteisiin sekä tekoälyn mahdollisuuksiin tuottoisan alustaliiketoiminnan saavuttamiseksi.

5 500,00 € (+alv)

Teollisten ja muiden B2B-yritysten johtajat, jotka vastaavat liiketoiminnan strategiasta, innovaatio- ja kehitystoiminnasta, digitalisaatiosta tai palveluliiketoiminnasta, sekä heidän tiiminsä.

Digitaalisten tekniikoiden ja alustojen lisääntyessä tutut tavat järjestää sekä kuluttaja- että yritysliiketoimintaa ovat muutoksessa. Tarvitaan uudenlaisia liiketoimintamalleja. Innovaatiotoiminnan paikka, järjestämisen tapa, toimijat ja käytännöt ovat kaikki muuttuneet. Tekoäly on keskeinen työkalu, koska sitä voidaan käyttää monessa vaiheessa alustan rakentamisessa ja hyödyntämisessä.

Valmennuksesta saat uusimmat oivallukset liike-elämästä ja tiedemaailmasta oman alustatalousstrategiasi rakentamiseksi. Työskentelet koko valmennuksen ajan hyvin käytännönläheisesti oman liiketoimintahaasteesi parissa.

Ensimmäinen jakso tarjoaa vankan teoreettisen perustan arvon luomisessa ja jakamisessa digitaalisilla alustoilla. Saat kokonaisvaltaisen ymmärryksen alustaliiketoimintamalleista. Opit myös konkreettisen lähestymistavan nykyisen tarjonnan kitkan arviointiin. Toinen jakso keskittyy siihen, kuinka suunnitella arvoa tuottavia ekosysteemejä. Jakso hyödyntää strategisen johtamisen teorioita, jotka keskittyvät uusien strategioiden luomiseen ja monenlaisten strategisten vaihtoehtojen tutkimiseen.

Kolmannessa jaksossa opit hyödyntämään tekniikkaa. Tunnistat nykyisen tarjonnan tärkeimmät arvoa tuottavat elementit ja kuinka maksimoida näiden hyödyt. Luot valikoiman strategisia vaihtoehtoja ekosysteemillesi ja arvioit arvonluontimahdollisuutesi. Keskitymme siihen, miten hyödyntää tekniikkaa menestyvän alustan rakentamiseksi. Huipputeknologiat ovat välttämättömiä, koska ne mahdollistavat eksponentiaalisesti tehokkaamman toiminnan ja kehityksen. Opit ymmärtämään, miten luodaan menestyvä alusta, joka houkuttelee jatkuvasti lisää käyttäjiä ja luo kasvavaa arvoa verkostovaikutusten avulla.

Seuraava jakso keskittyy suunnitelmiesi tarkentamiseen. Työskentelet itsenäisesti ja yhdessä muiden kanssa. Tämän jakson jälkeen sinulla on mahdollisuus erikseen aikataulutettavaan henkilökohtaiseen tapaamiseen kouluttajan kanssa. Voit pyytää mukaan oman tiimisi. Päätösjaksolla käsitellään muutoksen toteuttamista. Opit hyödyntämään analytiikkaa muutoksen johtamiseen ja vastarinnan voittamiseen kääntääksesi pelon energiaksi. Koulutuksen jälkeen pidetään tapaaminen kokemusten jakamiseksi.

Ohjelma järjestetään kokonaan verkkototeutuksena 5 x 0,5 päivän mittaisena reaaliaikaisena verkko-opetuksena. Riippuen tavoitetasostasi, varaa oman projektin työstämiselle ainakin 10 tuntia.

Ohjelma järjestetään englanniksi.

FITech 101: Jatkuvan oppimisen taidot