Aalto Executive MBA in Helsinki

Yleisliikkeenjohdollinen, kokeneille johtajille suunnattu kaksivuotinen koulutusohjelma työn ohessa. Fokus on niin itsensä ja muiden ihmisten johtamisessa kuin muutosten läpiviennissä sekä strategisen tason liikkeenjohdossa. Kokonaisymmärrys liiketoiminnasta ja sen johtamisesta kasvaa uusien opittujen taitojen sekä laajan, vaikuttavan verkoston ansiosta. Mahdollisuus tehdä opintoja myös kansainvälisissä yliopistoissa (esim. Yale). Ohjelmalla on kolme arvostetuinta kansainvälistä akkreditointia.

lokakuu 2023 – marraskuu 2025

Viikonloppuna

90 E/MBA-opintopisteet (ECTS)

Hakuaika:

10.10.2022 – 25.8.2023

Päättävässä asemassa olevat asiantuntijat, johtajat ja johtoryhmätason ammattilaiset kaikilta toimialoilta. Sopii parhaiten henkilöille, joilla on aiempaa johtamiskokemusta ja vahva sisäinen motivaatio kehittää organisaatiotaan ja itseään johtajana.

Aalto Executive MBA (Aalto EMBA) on kansainvälinen ja globaalisti tunnustettu liikkeenjohdon koulutusohjelma, joka auttaa ymmärtämään liiketoimintaa ja johtamista kokonaisvaltaisesti ja käytännönläheisesti. Ohjelma on rakennettu uudistamaan ajattelua ja johtamista kaikilla liike-elämän keskeisillä osa-alueilla, joita tarkastellaan erityisesti johtamisen ja strategian näkökulmasta.

Ohjelman laadusta kertovat sille myönnetyt kolme arvostetuinta kansainvälistä akkreditointia (AACSB, AMBA ja EQUIS) sekä sijoittuminen vuosi toisensa jälkeen sadan parhaan EMBA-ohjelman joukkoon maailmassa (Financial Times Ranking).

Ohjelman 12 pakollista opintojaksoa kattavat liikkeenjohtamisen olennaiset osa-alueet kuten talouden, strategian, markkinoinnin, viestinnän, yritysvastuun ja prosessien sekä ihmisten johtamisen globaalissa kontekstissa. Omaa kiinnostusta vastaavia valinnaisia opintoja voi valita kymmenistä vaihtoehdoista - myös kansainvälisten partnereidemme EMBA-ohjelmista. Kaksivuotiseen ohjelmaan sisältyy myös kaksi laajempaa kokonaisuutta: itsensä kehittämisen prosessi ja ryhmätyönä yritykselle toteutettava konsultointiprojekti.

Ohjelman viisi keskeistä oppimistavoitetta kiteytyvät teemoihin: liiketoiminta (strateginen johtaminen ja kilpailukyky), organisaatiot (ihmiset ja muutokset), monipuoliset päätöksentekotaidot, vaikuttavuus (viestintä ja itsensä johtaminen) sekä kestävä kehitys.

Ohjelmassa hyödynnetään useita eri menetelmiä sekä osallistujien että professoreiden ja muiden kouluttajien vahvaa kokemusta yritysmaailmasta ja eri organisaatioista. Ohjelmaan on koottu parhaat asiantuntijat Aalto-yliopiston ja kansainvälisten businesskoulujen verkostoista. Kokeneet osallistujat edustavat monipuolisesti eri toimialoja, mikä tekee lähiopiskelusta ja keskusteluista mielenkiintoisia ja palkitsevia. Opintojaksoilla eri opetusmenetelmiä käytetään monipuolisesti: mm. ryhmätöitä, case-työskentelyä ja reflektoivaa keskustelua. Käytännönläheiset ennakko- ja jälkitehtävät auttavat osallistujaa soveltamaan opittua suoraan omaan organisaatioon, tiimiin ja työhön. Näin paitsi yksilö, myös koko organisaatio kehittyy opintojen aikana.

Aalto EMBA -ohjelma on 90 ECTS-opintopisteen laajuinen ja kestää noin kaksi vuotta. Halutessaan opinnot voi hajauttaa jopa neljälle vuodelle. Osallistuja suorittaa yhden kuukauden aikana tyypillisesti 4,5 opintopistettä tai yhden moduulin. EMBA-opinnot ovat vaativia, mutta silti hyvin suoritettavissa täysipäiväisen työn ohessa. Opintojen aikana oma ajanhallinta ja priorisointitaidot kehittyvät huomattavasti.

Ohjelma järjestetään Helsingissä sisältäen joitain kansanvälisiä osuuksia. Lisäksi on mahdollista suorittaa moduuleja myös kansainvälisissä yhteistyöyliopistoissa. Kerran kuussa järjestettävät kolmipäiväiset opintojaksot mahdollistavat opiskelun työn ohessa sekä osallistumisen muualta Suomesta tai lähialueilta.

Aalto Executive MBA -ohjelma suoritetaan kokonaisuudessaan englanniksi.

Business Model Design

Strategisen johtamisen perusteet

Alkeistaso

Mastering influence in business communication