Elämänlaajuinen oppiminen

Tervetuloa elämänlaajuisen oppimisen polulle

Maailma uudistuu sellaista vauhtia, ettei kukaan meistä voi tietää, mitä tietoja ja taitoja parin vuoden päästä tarvitaan. Ammatit, työnkuvat ja työn tekemisen tavat muuttuvat, osa vanhoista töistä katoaa kokonaan ja tilalle syntyy uusia.

Muuttuva työ vaatii tekijöiltään uudenlaista osaamista. Vanhoilla opeilla ja suoritetuilla tutkinnoilla ei enää yksin pärjää, vaan jokaisen työikäisen kannattaa päivittää, täydentää ja laajentaa osaamistaan jatkuvasti. Kyse ei niinkään ole yksittäisten taitojen kehittämisestä vaan siitä, että opimme oppimaan ja mukaudumme muutokseen.
Photo by Aleksi Poutanen

Uteliaisuus on supervoima

Muuttuvassa maailmassa edelläkävijöitä ovat ne, joiden supervoima on uteliaisuus. Ne, joille jatkuva oppiminen on intohimo ja osa arkea. Ne, jotka ymmärtävät muutoksen pysyvyyden ja sen vaikutukset omaan työelämäänsä.

Kun Maailman talousfoorumi vuonna 2018 listasi tulevaisuuden taitoja, mukaan pääsivät muun muassa innovointikyky, aktiivinen oppiminen, kriittinen ajattelu ja ongelmanratkaisutaito. Ne kaikki edellyttävät uteliaisuutta, hyviä oppimistaitoja, kykyä viestiä, kyseenalaistaa, vaihtaa näkökulmaa, viedä asioita eteenpäin sekä halua elinikäiseen oppimiseen.

Emme enää tee samoja töitä putkeen vuosia tai vuosikymmeniä vaan jatkuvan oppimisen maailmassa työ, opiskelu ja uramuutokset limittyvät. Työelämässä on maailmanlaajuista kysyntää jatkuvasti päivittyvälle osaamiselle. Pelkästään meillä Suomessa yrityksiin rekrytoitavista uusista työntekijöistä 60 prosentilla tulisi Teknologiateollisuuden mukaan olla korkeakoulutus tai sitä vastaava osaaminen. Tätä osaamista voi hankkia milloin vain elämän aikana.

Tärkeää on myös tunnistaa oma oppimistyylinsä ja suhtautua epävarmuuteen pelottomasti. Kun mikään ei ole kiveen hakattua, kaikki on mahdollista. Muutoksen keskellä pärjäävät ne, jotka tunnistavat oman potentiaalinsa sekä ymmärtävät, mitä aiemmista kokemuksista voi oppia ja miten omaa osaamista voi hyödyntää uusissa tilanteissa. Sanotaankin, että tulevaisuuden työ on oppimista.

Jatkuvan oppimisen maailmassa työ ja opiskelu limittyvät. Siirrymme putkimaisesta urakehitysmallista elinikäisen oppimisen aaltomaiseen tai monihaaraiseen malliin, jossa oppimista tapahtuu läpi elämän. Silloin työ ja oppiminen ovat saumaton osa normaalia arkipäivää ja uravaihdokset enemmän sääntö kuin poikkeus.

 

Aalto-yliopiston opiskelijoita / Kuva Jenni Holma

Oppaasi elämänlaajuisen oppimisen polulla

Me Aalto-yliopistossa suhtaudumme maailman muuttumiseen uteliaasti ja innostuneesti. Yliopistona meillä on kolme tehtävää: opetus, tutkimus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Opetus tarkoittaa meille paitsi tutkintoon tähtäävää koulutusta myös niitä opetussisältöjä, joita tarjoamme kaikille kiinnostuneille läpi elämän. Voit suorittaa yliopistomme moduulimaisia opintoja, vaikka et ole kirjoilla missään oppilaitoksessa.

Voit valita yksittäisiä kursseja ja moduuleja, liikkeenjohdon kehittämispalveluita ja  täydennyskoulutusta tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Opiskelumuodot vaihtelevat omaan tahtiin suoritettavista verkko-opinnoista intensiiviseen ryhmäopetukseen. Kaiken koulutuksen perustana on tutkimuksen terävin kärki.

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Laaja ja monipuolinen elämänlaajuisen oppimisen tarjontamme auttaa sinua täydentämään, terävöittämään, syventämään, päivittämään ja laajentamaan osaamistasi joustavasti.

Innovatiivinen tutkimusyliopisto muuttaa maailmaa

Aalto-yliopisto syntyi vuonna 2010, kun kolme johtavaa suomalaista yliopistoa yhdistyi innovatiiviseksi tutkimusyliopistoksi, joka vaikuttaa laajasti yhteiskunnassa.

Aalto-yliopistossa on kuusi korkeakoulua, ja kampus on Espoon Otaniemessä. QS-rankingin mukaan Aalto on maailman yhdeksänneksi paras alle 50-vuotias yliopisto.

Avainosaamisalueitamme ovat ICT ja digitalisaatio, materiaalit ja kestävä luonnonvarojen käyttö, taide ja design sekä liiketoiminta muuttuvassa kansainvälisessä ympäristössä. Näiden lisäksi keskitymme kolmeen alueita yhdistävään monialaiseen teemaan: edelläkäyvät energiaratkaisut, terveys ja hyvinvointi sekä ihmislähtöinen rakennettu ympäristö.

Tule mukaan muuttamaan maailmaa!

Etsi itsellesi sopivin kurssi tai koulutusohjelma elämänlaajuisen oppimisen tarjonnastamme »

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!